"Oud-Duitse herdershonden fotoalbum"

Dit fotoalbum begint in 1999 en het zal voorlopig nog niet stoppen. De foto’s geven op zich een aardig beeld hoe men verslingerd kan raken aan een bepaald hondenras en bij elkaar vertellen de foto’s een stukje geschiedenis.

Wandelingen

Trainingen en shows

Fokkers

Nog meer

De eerste foto’s zijn nog ingescand. Vanaf april 2000 kreeg ik de beschikking over een digitale camera, een Leica digilux. Vanaf dat moment ging voor wat betreft het fotograferen en fotobewerking een nieuwe wereld open, met de computer als donkere kamer. De camera is klein genoeg om in de borstzak mee te nemen en dus bijna altijd paraat. De compact camera kent echter ook zijn beperkingen, vooral als je 'm vergelijkt met een spiegelreflexcamera met groothoek- en telelens. Vanaf begin 2005 is dit probleem opgelost en ben ik de gelukkige bezitter van een digitale spiegelreflexcamera Nikon D50 met standaardzoomlens en telezoomlens.
Behoudens mijn eigen foto's zijn er ook reportages opgenomen van Ruerdtsje Douma, Saskia van Bruggen, Rinko Huisman en Boelo Lubbers.

Het is voor sommige mensen misschien een feest der herkenning, voor anderen zal het een eerste kennismaking zijn met de foto's en de honden. Mensen die zich verder willen verdiepen in het wel en wee van de Oud-Duitse herdershond verwijs ik naar de vele sites en forums die er inmiddels zijn over het onderwerp Oud-Duitse herdershond.

De foto's vertellen het verhaal. Alle hondenvrienden, fokkers en organisatoren van activiteiten, bedankt voor de inzet en de gastvrijheid.

 

Vorige pagina